Fotovergelijk, vind de beste prijzen! Vergelijk de prijs voor het afdrukken van uw foto's!

Fotoalbum test van een fotoalbum van het Kruidvat (Review)

Kwaliteit fotoalbums voor een scherpe prijs

17-09-2015 - Fotoalbums kan je tegenwoordig overal afdrukken, allemaal verschillend in prijs en kwaliteit. Zo ook bied Kruidvat de mogelijkheid aan om fotoalbums te maken.

Fotovergelijk mocht de kwaliteit en de service van Kruidvat testen door middel van een proefalbum. Hieronder lees je de ervaring met de software, de mogelijkheden qua albums en het uiteindelijke resultaat.

De mogelijkheden

Kruidvat bied verschillende formaten fotoalbums aan om je foto’s in af te drukken. Een compleet overzicht van alle mogelijkheden staan op de fotoalbum pagina van Kruidvat. De mogelijkheden variëren van een XS formaat (mini) tot een XXXL formaat (liggend). Het aantal pagina's begint bij 24 pagina’s en kan worden uitgebreid tot 120 pagina's, welke goed is voor ruim 400 foto's (afhankelijk van grote en aantal op een pagina).
De verschillende albums zijn uit te rusten met een eigen foto op de voorkant, een eigen titel en verschillende type omslagen. Denk bijvoorbeeld aan een hardcover (goed stevig) of een linnen/leren omslag voor een meer luxere uitstraling (trouwalbums).

De Software

Om een fotoalbum te maken zal je de software moeten downloaden. Helaas is het niet mogelijk om je fotoalbum online te maken. De software is beschikbaar voor alle grote systemen (Windows, Mac en Linux). Het is ook mogelijk om je fotoalbum ook maken op een tablet via de iOS en Android app. Afhankelijk van je eigen voorkeuren kan je het gewenste platform gebruiken. Voor deze test is de windows download gebruikt. De installatie verloopt soepel en is in enkele minuten gereed (ook afhankelijk van de snelheid van je internet verbinding).
Je betaling is afhankelijk van de leverings optie; of je deze laat versturen naar je eigen adres (betalen via iDeal of Creditcard) of dat je deze ophaalt in een van de vele Kruidvat winkels (contant in de winkel en ook via iDeal en Creditcard).

Aan de slag met de software

De eerste keuze na het opstarten van de software is het formaat van je fotoalbum. Dit is een geheel persoonlijke keuzen, vaak afhankelijk van de gelegenheid voor het fotoalbum of de eerder bestelde fotoalbums in de kast (allemaal hetzelfde formaat).
Zodra je de keuze hebt gemaakt voor het formaat, kan je de foto’s toevoegen. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden te gebruiken. Uiteraard kan je de foto’s uploaden vanaf je harde schijf, maar ook kan je de foto’s van een Flickr account ophalen. Wel zo makkelijk als de foto’s al online staan, dat je ze niet eerst nogmaals hoeft te downloaden.
Je kan ervoor kiezen dat de software automatisch je fotoalbum voor je vult. Hiermee verspreid de software de foto’s over de verschillende pagina’s en zet ze in verschillende afmetingen neer. Dit zodat niet alle foto’s in hetzelfde format worden afgedrukt. Dit is gemakkelijk, maar beperkt je eigen creativiteit en eventueel verhaal wat je wilt vertellen met het fotoalbum. Uiteraard kan je ook beginnen met een leeg fotoalbum en zelf de foto’s plaatsen. Het plaatsen en verplaatsen van de foto’s gaat gemakkelijk en snel. Ook de formaten van de foto’s wijzigen is geen probleem en gaat soepel.

Mocht je een foto te dicht bij de rand van je fotoalbum plaatsen, dan geeft de software een waarschuwing dat de foto eventueel bij het snijden niet helemaal mooi op de pagina blijft staan. Een handige hulptool, zodat je zeker weet dat al je foto’s netjes worden afgedrukt.

Nadat je de foto’s in het album hebt geplaatst, kan je het fotoalbum verrijken met eigen teksten die je overal kan invoegen of leuke cliparts.

In zijn geheel werkt de software soepel en gemakkelijk. De knoppen zijn duidelijk en het plaatsen van foto’s is intuïtief. Via handige knoppen kan je ervoor zorgen dat de foto's netjes uitlijnen aan de bovenkant/onderkant/zijkant, net zoals in Word. Zo komen je foto's perfect in je album te staan.

Afgezien van dit kleine minpuntje is er niks op aan te merken aan het gebruik van de software.

Kwaliteit

Het fotoalbum wordt netjes in een goede en stevige verpakking opgestuurd. Het fotoalbum kwam zonder beschadigingen aan. De foto afdrukken zijn scherp en vooral mooi is de zwarte omlijning van de foto's (dit kan je ook in de software uitzetten).
Hieronder een foto van de achterkant, welke 30x30 cm is. Een zeer grote achterkant, met een haarscherpe foto!

De Conclusie

Er is al veel gezegd over het fotoalbum van het Kruidvat, de software, de mogelijkheden en (snel) de kwaliteit. De belangrijkste punten hebben we hieronder bij elkaar gezet:

Top aanbieding25% korting op alle losse foto afdrukken.

Heb je nog veel foto's op je telefoon staan of op je computer. Druk deze nu extra voordelig af met 25% korting bij Smartphoto! Gebruik kortingscode: SPFT25.