Fotovergelijk, vind de beste prijzen! Vergelijk de prijs voor het afdrukken van uw foto's!

Trouwalbums hints en tips

Hoe maak je jouw perfecte trouwalbum geheel zelf.

Een trouwalbum zelf maken lijkt lastig, maar valt reuze mee. Een groot aantal tips hebben we hieronder geplaatst.


Stel het niet uit

Je bent net terug van je huwelijksreis en je hebt eigenlijk geen zin om aan het trouwalbum te beginnen. Logisch, maar stel het niet te lang uit.
Je gehele bruiloft zit nu nog in je hoofd, wat er gebeurde, wie er aanwezig waren en alle leuke details van de dag. Door het maken van het album en het door de foto's gaan herleef je de dag nogmaals.

Vaak geeft de fotograaf de foto's in chronologische volgorde van de dag, maar vaak combineer je foto's van de fotograaf en vrienden. Je weet nu, zo kort na het huwelijk, nog de volgorde van de dag.

De foto selectie

Het aantal trouwfoto's kan overdonderend zijn. De fotograaf heeft al een selectie gemaakt, maar toch heb je snel al 200+ foto's van jouw perfecte dag. Geef jezelf een maximum aantal foto's wat je in het album wilt plaatsen. Dit kan het maximaal aantal foto's zijn dat in het album past of omdat je een rustig album wilt maken. Bekijk al je foto's (max 2 min per foto) en beslis of deze in het album komt, niet in het album komt of een twijfel geval is. Is je stapel met JA te groot, herhaal deze actie dan nogmaals voor deze stapel. Nu ben je klaar om je album te maken.

Verschillende bronnen

Denk er ook over na om niet alleen de formele foto's van de fotograaf te gebruiken. Denk ook aan informele foto's gedurende de dag of foto's van vrienden, familie of collega's welke gedurende de dag zijn gemaakt. Dit maakt je fotoalbum spontaner en toegankelijker.

Type album

je kan je album tegenwoordig geheel zelf samenstellen. Sommige stellen gaan voor een vol album, met 3-4 foto's per pagina terwijl andere juist voor 1 of 2 foto's op een pagina gaan. De keus is helemaal aan jezelf, maar probeer het boek aan te laten sluiten bij je dag e.g. als je een kleurrijke dag hebt gehad, zorg ervoor dat je album ook kleurrijk wordt.

Grote van de foto's

Om het fotoalbum spannend te houden, wissel de grote van de foto's af. Dus sommige foto's groot (A4 formaat kan prima) en sommige juist kleiner. Afhankelijk van hoe belangrijk de foto voor je dag is. Op deze manier krijg je op bepaalde foto's iets meer focus.

Vele mogelijkheden

Heb je al je foto's geslecteerd en bij elkaar gelegd? Ben je klaar om aan je foto album te beginnen? We hebben een selectie van trouwalbums gemaakt of vergelijk de verschillende trouwalbums.